Commotie over omlooproute CDA


In de Oegstgeester Courant  van 5 mei 2021 hebben alle raadsfracties hun visie gegeven op de ophef rond een motie van het CDA over een looproute.

De statushouders, die mogelijk in het Hoefijzergebouw komen, zouden  via de Rhijngeesterstraatweg en de Endegeesterlaan naar de De Kempenaerstraat moeten lopen.

Een met borden aangegeven omlooproute die bij onze fractie in het verkeerde keelgat schoot. Waarom een bewegwijzering van deze route voor de doelgroepen die daar tijdelijk komen wonen?  Daar heeft onze fractie uitdrukking aan gegeven tijdens de raadsvergadering.

Dit is een schending van artikel 1 van de grondwet: gelijke behandeling en discriminatieverbod.

Laten we vooropstellen dat wij de fractie van het CDA niet kennen als mensen die discrimineren.

Het CDA heeft aandacht willen tonen voor de zorgen die in de naastgelegen wijk leven, maar kwam met een suggestie, die bij de fractie van Hart voor Oegstgeest direct associaties opriep met het verleden. Dat vroeg om een duidelijke afwijzing.

Wij begrijpen dat het CDA zich gekwetst voelt door de reacties die daarop zijn losgekomen.

Het onderwerp heeft terecht veel losgemaakt in de maatschappij.

Wij zijn blij dat het CDA het gewraakte voorstel in de motie heeft geschrapt voordat de raad over de motie heeft gestemd. Wat overbleef was een motie die het college opriep om te komen met een verkeersafwikkeling op een goede veilige manier, ondersteund door een verkeers- en parkeerstudie. Hier heeft Hart voor Oegstgeest van harte voorgestemd. Dit hebben wij ook geuit in interviews met diverse kranten en andere media.

Fractie en bestuur Hart voor Oegstgeest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.