Weren flitsbezorgdiensten uit woon- en winkelgebieden goede zaak

10 februari 2023

De gemeenteraad besluit deze maand dat flitsbezorgdiensten zich in beginsel niet in woon- en winkelgebieden in Oegstgeest mogen vestigen. Hart voor Oegstgeest is verheugd dat de fracties in de gemeenteraad zich in de commissievergadering van 9 februari 2023 unaniem achter het voorstel hiervoor van het college van burgemeester en wethouders hebben geschaard.

Flitsbezorgdiensten werken vanuit magazijnen en kleine distributiecentra. Van daaruit bezorgen zij dagelijkse boodschappen vaak binnen enkele minuten nadat deze zijn besteld. Het is onwenselijk dat een dergelijke dienst zich vestigt in een winkelstraat of woonwijk. De praktijk in verschillende gemeenten laat zien dat flitsbezorgdiensten die gevestigd zijn in woon- en winkelgebieden, overlast geven. Zo vindt Hart voor Oegstgeest het voormalige kantoor van ABN Amro op de hoek van de Kempenaerstraat en de Geversstraat zeer ongeschikt als locatie voor de vestiging van een flitsbezorger.

Het vestigingsverbod voor flitsbezorgdiensten wordt vastgelegd in een zogenaamd paraplubestemmingsplan. Een dergelijk bestemmingsplan heeft betrekking op het gehele grondgebied van de gemeente. Het verbod geldt in de gehele gemeente met uitzondering van bedrijventerrein De Boeg, het Oegstgeester deel van het Bio Science Park en het Oegstgeester grondgebied ten zuiden van de N206, waar nu onder andere Airbus is gevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.