26 november 2020 Frits van Dissel, fractievoorzitter van Hart voor Oegstgeest,
stopt als gemeenteraadslid

De fractievoorzitter van Hart voor Oegstgeest, de heer Frits van Dissel, heeft besloten zijn raadslidmaatschap per 17 december 2020, de komende raadsvergadering, neer te leggen.

De reden daarvoor is dat de werkdruk voor een gemeenteraadslid en zeker voor een fractievoorzitter de laatste jaren flink is toegenomen. Bovendien zijn ontwikkelingsrichtingen en plannen gepresenteerd door, en de handelswijze van, het college zodanig dat het voor Frits onmogelijk wordt met enthousiasme en voldoende energie constructief bij te blijven dragen. Dan komt de tijd om een paar stappen terug te zetten en die tijd is nu.

Frits is vanaf de oprichting van Hart voor Oegstgeest (voorheen Leefbaar Oegstgeest) bij de partij betrokken. In 2014 is hij beëdigd tot commissielid, en heeft in die rol inhoudelijk bijgedragen aan de commissievergaderingen van met name de raadscommissie Ruimte. Begin 2015 is hij na het vertrek van Paula van Teylingen tot de gemeenteraad toegetreden. Kenmerkend voor die periode is zijn deelname aan de regionale overleggen ’regionale samenwerking’. In 2016 volgde hij Simon Vogel op als fractievoorzitter.

Frits toonde zich een communicatief sterk en verbindend lid van de raad. Hij was en is een vurig pleitbezorger voor het behoud van de zelfstandigheid en het dorpse karakter van Oegstgeest.

We willen Frits bedanken voor zijn grote inzet voor en bijdrage aan onze partij. Daarnaast zijn we blij dat Frits actief bij Hart voor Oegstgeest betrokken zal blijven, zodat we van zijn kennis gebruik kunnen blijven maken.

De fractie heeft Karin Rosdorff gekozen als nieuwe fractievoorzitter.
Jaap van den Broek, nummer 3 van de kieslijst, zal de plaats van Frits van Dissel in de gemeenteraad overnemen.

Dick de Groot
Voorzitter Hart voor Oegstgeest

Hart voor Oegstgeest is in 1993 opgericht als een vereniging van verontruste burgers in Oegstgeest. Daaruit is de lokale politieke partij Leefbaar Oegstgeest voortgekomen.
In verband met de kleuring die het begrip “Leefbaar” door latere oprichting van andere lokale partijen heeft gekregen, is de naam in 2016 gewijzigd in Hart voor Oegstgeest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.